Door de elektrosmog binnen en buiten, bouwen we een onnatuurlijke spanning op in ons lichaam. Lees meer over de effecten op uw gezondheid. 

Effecten op gezondheid
Effecten op kinderen
Klachten door elektromagnetische straling
Misleidende informatie
Optimale leefomgeving

Effecten op gezondheid
Wat gebeurt er als mensen bloot staan aan verschillende soorten elektromagnetische velden? De hersenen, het hart en alle cellen in je lichaam gebruiken elektromagnetische signalen om met elkaar te communiceren. Onnatuurlijke straling van buitenaf wordt niet door de huid tegengehouden, waardoor deze inwerkt op ons lichaam. De communicatie tussen cellen, de celgroei en de besturing van de cellen wordt verstoord, wat uiteindelijk leidt tot verzwakking van het immuunsysteem, waardoor het gevoeliger wordt voor ziektes. Kijk voor meer informatie en onderzoeksresultaten op www.stopumts.nl

Effecten op kinderen
Vooral kinderen zijn kwetsbaar voor negatieve gevolgen van straling: ze hebben een dunnere schedel en gevoeliger weefsel. Daardoor wordt het jonge lichaam eenvoudig uit balans gebracht, waardoor het functioneren daarvan verstoord raakt. Zo heeft bijna iedere tiener tegenwoordig een mobieltje. Het liefst zo dicht mogelijk op het lichaam, vaak in de broekzak (gevolg: vage buikklachten), ’s nacht onder het kussen (gevolg: hoofdpijn, duf, niet uitgeslapen). Gelukkig zijn er mogelijkheden om het effect van die straling te verminderen op het lichaam; de effecten helemaal wegnemen is helaas niet mogelijk.

Klachten door elektromagnetische straling
Elektromagnetische straling kan de volgende klachten veroorzaken: moeheid, nervositeit, innerlijke onrust, verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, oogproblemen, oorsuizen, spier- en gewrichtspijnen, concentratieproblemen, misselijkheid, minder eetlust, huiduitslag en nog andere vage klachten. Kinderen worden snel geprikkeld door straling en kunnen ongedurig en onrustig worden. Een overzicht van de blootstellinglimieten vindt u in de blootstellingsthermometer.

Misleidende informatie

Telecommaatschappijen en (lokale) overheden beweren dat wetenschappelijk onderzoekt uitwijst dat straling geen negatieve gevolgen heeft op de volksgezondheid.
Het enige dat ze onderzoeken, is de thermische effecten van straling (dus of verwarming optreedt door straling). En deze worden dan ook nog eens gedaan op een zak met water waarin fysiologisch zout is opgelost. Daar wordt dan een mobieltje naast gehouden. Alsof je een waterzak kunt vergelijken met het complexe menselijke lichaam!

Optimale leefomgeving
Als we een lichamelijke klacht hebben, laten we ons dikwijls behandelen door een arts of therapeut. Na de behandeling verminderen of verdwijnen de klachten voor een geruime tijd. Daarbij verliezen we de oorzaak van de klacht uit het oog. De kans is vrij groot dat de klachten worden veroorzaakt door negatieve invloeden in de leefomgeving, zoals straling. Het optimaliseren van de nabije leefomgeving kan niet alleen een positieve bijdrage leveren op het herstelproces van het lichaam maar ook eventuele toekomstige lichamelijke klachten voorkomen.

Terug naar boven

 

 
 

© 2009 Bloemberg Straling • Gasgracht 3 7941 KG Meppel • T 06 532 100 06 • E info@bloembergstraling.nl